Mennyibe kerül a púrhab szigetelés?

Amikor a saját otthonunk szigeteléséről beszélünk, egy fontos tényező, amit mindannyian figyelembe veszünk, az ár. Ha energiahatékonyságot és hosszú távú megtakarítást szeretnénk elérni, a púrhab szigetelés lehet egy jó választás. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a púrhab szigetelést más szigetelésfajtákkal, hogy segítsünk neked jobban megérteni az árkülönbségeket és hogy a kalkulátorunkkal hogyan tudod könnyen megtudni a púrhab szigetelés árát.

Púrhab szigetelés előnyei: A púrhab szigetelés számos előnnyel rendelkezik. Kiváló hőszigetelő képessége révén csökkenti a hőveszteséget és az energiafelhasználást. Ez segít megtakarítani a fűtési és hűtési költségeken. Emellett a púrhab szigetelés légtömör zárási képességgel rendelkezik, ami minimalizálja a hideg levegő behatolását, és kellemesebbé teszi a belső hőmérsékletet. Ezen kívül hangszigetelést is biztosít, valamint hatékony védelmet nyújt a páralecsapódással szemben.

Más szigetelésfajták: A púrhab szigetelésnek kiváló légtömör zárási képessége van. A hab felvitelekor könnyedén kitölti és kizárja a légáramlást az apró résekben és repedésekben. Ez jelentősen csökkenti az összes szivárgást, beleértve a hideg levegőt is, ami hatékonyabbá teszi a fűtési vagy hűtési rendszereket. A légtömör zárási képesség segít megőrizni a meleg levegőt télen és a hűvös levegőt nyáron, minimalizálva az energiafelhasználást.

1. Üveggyapot szigetelés: Az üveggyapot szigetelés kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Általában olcsóbb lehet, mint a púrhab szigetelés, de nem rendelkezik olyan magas hőszigetelési értékkel, mint a púrhab.

2. Kőzetgyapot szigetelés: A kőzetgyapot szigetelés hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az üveggyapot, és jó hang- és hőszigetelést biztosít. Általában tartósabb lehet, mint az üveggyapot, de általában drágább is, viszont hosszútávon képes zsugorodni.

3. Cellulóz szigetelés: A cellulóz szigetelés újrahasznosított papíralapú anyagból készül. Jó hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és környezetbarát választás lehet. Általában kedvezőbb áron kapható, de a púrhab szigetelésnél lényegesen alacsonyabb a hőszigetelési értéke.

A púrhab szigetelés ára függ a fújt felület méretétől, az alkalmazott anyag mennyiségétől,és a munka komplexitásától. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a púrhab szigetelés ára kezdetben magasabb lehet, hosszú távon megtérül az energiafogyasztás csökkenése és a megtakarítások révén.

A púrhab szigetelés árának meghatározásához érdemes használni a kalkulátorunkat. A kalkulátor segítségével viszonylag pontos árajánlatot kaphatsz otthonodra, üzemedre, bármire amit szigetelni szeretnél, és összehasonlíthatod a púrhab szigetelés költségét más szigetelésfajtákkal.

kez-kalkuláció

Számold ki

3 lépésben

a te igényeidnek megfelelő púrhab szigetelést kalkulátorunkkal!