Miért a púrhab?

A Púrhab a hőszigetelések etalonja

púrhab

Zárt cellás púrhab

U-érték (λ):

~ 0.023

W/m²K

eps

Polisztirol (EPS)

U-érték (λ):

~ 0.040

W/m²K

kőzetgyapot

Kőzetgyapot

U-érték (λ):

~ 0.044

W/m²K

üveggyapot

Üveggyapot

U-érték (λ):

~ 0.058

W/m²K

Hatékonyságban legyőzhetetlen

Az U érték a hőszigetelésre vonatkozó mennyiségi jellemző, ami kifejezi, hogy egy adott anyag mennyi hőt enged át az adott felületen keresztül, mértékegysége Watt négyzetméterenként Kelvin (W/m²K).

Ez fontos szerepet játszik a szigetelés szempontjából, mivel minél kisebb az U érték, annál jobb a szigetelőképesség. Ez azt jelenti, hogy ha egy épületben alacsony U értékű szigetelő anyagot használnak, akkor kevesebb hő áramlik át az épület felületein, így csökken a fűtési és hűtési költség, és javul az épület energetikai hatékonysága.

A púrhab a legjobb U értékkel rendelkező szigetelő anyag ezért népszerű választás az építkezők és felújítók körében, akik a legjobb minőséget szeretnék a befektetésükhöz.

nincs-hőveszteségvízszigetelőhangszigetelő

Hő, hang és vízszigetelés egyben

A púrhab nem csak a hőveszteséget tudja jelentősen csökkenteni, hanem a hang és vízszigetelésben is rendkívül hatékony. Nem véletlenül használnak zárt cellás púrhabot lapostetők, pincék, padlások és egyéb erősen nedvességnek, és hanghatásoknak kitett helyek szigetelésénél.

gyors

Pár óra, és kész!

A púrhab a leggyorsabban kivitelezhető szigetelési forma. Nem kell ragasztót keverni, méretre vágni a darabokat, egyszerűen fel kell fújni a felületre, és perceken belül elnyeri végső állapotát.

nem-káros

Nem káros

Megszilárdulás után nem káros az egészségre, nem táplálja az égést, nem bomlik le, emellett megfelelő felhelyezés esetén nem is gombásodik.

nem-morzsolódik

Nincs veszteség

A megkeményedett púrhab nem zsugorodik, idővel sem porlad, illetve nincs vágási veszteség, maradék. Minden ráfordított forint beépül az épületbe.

Hogy történik a kivitelezés?

Bemutatjuk mi is történik a kivitelezés néhány órája alatt

két-tartály

Előkészületek

Az általunk használt púrhab két komponensből áll. Ezek külön tartályokban vannak elhelyezve saját autónkban. Ezeket a folyadékokat szükséges előmelegíteni ami néhány percet vesz igénybe. Ha a két komponens találkozik és reakcióba lép egymással, akkor történik a csoda. Viszont ez a folyamat mindig a púrhab kifújását követően jöhet csak létre, ezért fokozott figyelemmel és óvatossággal járunk el az előkészületek során.

Fújás

Amint a terepet előkészítettük, és a két komponens is megfelelő hőmérsékletű, beöltözünk védőruhába és elkezdjük fújni a habot. A két összetevő a pisztolyon kívül a szigetelendő felületen találkozik egymással, itt reakcióba lépnek és rátapadnak a felületre. Ez a folyamat pillanatok alatt végbemegy, így a szigetelés kivitelezése rendkívül gyors!

nyitott-cella

Ennyi az egész

Amint az összes felületet lefújtuk, ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a minimum vastagság, és kész is vagyunk. Mindössze néhány óra alatt el is készült a szigetelésed amitől komfortosabb és élhetőbb lett az otthonod!

kez-kalkuláció

Számold ki

3 lépésben

a te igényeidnek megfelelő púrhab szigetelést kalkulátorunkkal!